Ελαιοχρωματισμοί: 4 επιλογές για μια όμορφη κουζίνα-Loypochrom

Στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βάφεις εξωτερικά το σπίτι σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα λόγω των καιρικών συνθηκών που κυριαρχούν. Τα μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας και η υψηλή σχετική υγρασία στις περισσότερες περιοχές προκαλεί πολλά και σημαντικά προβλήματα στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σου. Για αυτό το λόγο οι ειδικοί συνιστούν το βάψιμο σπιτιού εξωτερικά να γίνεται κάθε 6-7 χρόνια.

Γενικά για το βάψιμο σπιτιού εξωτερικά

Εκτός των άλλων, το βάψιμο σπιτιού εξωτερικά συμπεριλαμβάνεται και σε μιας μορφής μίνι ανακαίνιση για το σπίτι σου, καθώς με αυτό τον τρόπο ανεβάζεις την αξία του. Δεν είναι το ίδιο να είναι παραμελημένο και να το έχεις αφήσει στην τύχη του με το να είναι φρεσκοβαμμένο και να φαίνεται όμορφο σε σένα και στον κόσμο που το βλέπει. Το βάψιμο σπιτιού εξωτερικά περιλαμβάνει τις εργασίες βαψίματος για όλους τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, όπως τους εξωτερικούς τοίχους, τα μπαλκόνια, τα κάγκελα, τις πόρτες κλπ. Όπως καταλαβαίνεις η κάθε διαφορετική επιφάνεια που πρέπει να βάψεις χρειάζεται και το κατάλληλο χρώμα.

Το κατάλληλο χρώμα για το βάψιμο σπιτιού εξωτερικά είναι αυτό που θα προσφέρει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα έναντι των παρακάτω διαβρωτικών παραγόντων:
  1. Ηλιακή ακτινοβολία
  2. Σχετική υγρασία
  3. Ατμοσφαιρικοί ρύποι

Για τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σου ενδείκνυται το ακρυλικό χρώμα. Το ακρυλικό χρώμα γενικά είναι κατάλληλο για τις περιπτώσεις όπου το βάψιμο σπιτιού εξωτερικά γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην περίπτωση που θέλεις το βάψιμο σπιτιού εξωτερικά να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία ενάντια στους διαβρωτικούς παράγοντες τότε επιλέγεις το σιλικονούχο ακρυλικό χρώμα. Το σιλικονούχο ακρυλικό χρώμα προσφέρει τη μέγιστη προστασία έναντι των παραγόντων που αλλοιώνουν το χρώμα των εξωτερικών τοίχων.

Τα σιλικονούχα ακρυλικά χρώματα έχουν εξαιρετικά αποτελεσματικότητα στο βάψιμο σπιτιού  για τους παρακάτω λόγους:

  1. Τα σιλικονούχα ακρυλικά χρώματα έχουν μεγάλη υδαταπωθητικότητα η υδροφοβικότητα, δηλαδή δεν έχουν χημική συγγένεια με το νερό. Αυτό τα κάνει να απωθούν την εξωτερική υγρασία και το νερό της βροχής με αποτέλεσμα να προστατεύουν τον τοίχο από την βλαβερή επίδραση του.
  2. Εφόσον το νερό της βροχής είναι απροσπέλαστο στον τοίχο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ξεπλύνει τις τυχόν σκόνες που μπορεί να βρίσκονται πάνω στον τοίχο. Βοηθάει έτσι έμμεσα στην ποιοτική εικόνα που πρέπει να έχει το βάψιμο σπιτιού εξωτερικά.

Ώρα να πραγματοποιήσεις ένα βάψιμο σπιτιού  που θα μείνει για χρόνια? Η loypochrom.gr έχει την τεχνογνωσία να σε καθοδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά πρόχειρο!

Συμπλήρωσε τη
Φόρμα

One thought on “Βάψιμο Σπιτιού Εξωτερικά: Τι προτείνουν οι ειδικοί!

  1. Pingback: Βάψιμο σπιτιού συνδυασμοί χρωμάτων

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ