Αρχική Σελίδα-Loypochrom
Το χρώμα είναι συχνά το πιο δύσκολο αλλά και σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια όσο αφορά τη διακόσμηση ενός δωματίου. Ο καθένας από από εμάς έχει να διαλέξει από μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων αλλά και διαφορετικών ποιοτήτων χρώματος.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι είναι λοιπόν οι ελαιοχρωματισμοί; Ελαιοχρωματισμοί είναι η διαδικασία του να βάφεις ή να χρωματίζεις χρησιμοποιώντας μπογιές και χρώματα που είναι αναμειγμένα με ειδικά έλαια. Γιατί όμως είναι καλύτερο να επιλέξουμε να ελαιοχρωματίσουμε αντί να χρησιμοποιήσουμε απλή μπογιά με βάση το νερό. Σε αντίθεση λοιπόν με μια απλή νερομπογιά οι ελαιοχρωματισμοί στεγνώνουν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προσφέροντας ταυτόχρονα ένα πιο ποιοτικό αποτέλεσμα με αρκετά πιο μεγάλη διάρκεια.

Πως όμως να επιλέξουμε το σωστό χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας: Ευτυχώς υπάρχουν απίστευτα πολλές αποχρώσεις χρωμάτων από τις οποίες μπορούμε να επιλέξουμε. Όλη αυτή η μεγάλη ποικιλία επιλογών μπορεί να κάνει όμως πιο δύσκολη τη δυνατότητά μας να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Κάτι βασικό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι βέβαια όταν επιλέγουμε χρώματα είναι να τα έχουμε σε σωστές αναλογίες ώστε να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αρμονίας για το σπίτι μας.

Ας δούμε μερικούς βασικούς κανόνες χρωμάτων

Κανόνας του 60-30-10.

Τι σημαίνει αυτό. Όταν σκεφτεσαι τα χρώματα ενός δωματίου ο κανόνας αυτός είναι εξαιρετικά σημαντικός. Σε περιορίζει να σκεφτείς τρία χρώματα για το χώρο σου σε αυτές τις αναλογίες. Συχνά το χρώμα με το μεγαλύτερο ποσοστό 60, τείνει να είναι ένα πιο νούτραλ χρώμα όπως λευκό, μπεζ, ανοιχτό γκρι, για να μην κρύβει και τα υπόλοιπα χρώματα και να χαρίζει μια αρμονική ατμόσφαιρα στο χώρο μας. Καμιά φορά μπορείς να πας και σε πιο παστέλ αποχρώσεις διαφορετικών χρωμάτων. Για το 30 μπορείς να επιλέξεις ένα λίγο πιο έντονο χρώμα όπως πχ μαύρο ή καφές, ενώ το χρώμα που έχει ποσοστό 10 τείνει να είναι και το πιο έντονο.

Ελαιοχρωματισμοί : Θερμά και Ψυχρά Χρώματα

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι γνωρίζουν ήδη ποια είναι τα θερμά και ποια τα ψυχρά χρώματα. Πολλοί σκέφτονται ότι τα θερμά χρώματα περιορίζονται σε αποχρώσεις όπως το κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο όμως μπορεί να περιλαμβάνει και χρώματα όπως το καφέ και το μπεζ. Όσον αφορά τα ψυχρά χρώματα τα κυριότερα και πιο γνωστά είναι το μπλέ , το πράσινο και το μωβ αλλά σε αυτά μπορεί να συμπεριληφθεί και το γκρι. Για να διαλέξεις τι τόνους θερμούς ή ψυχρούς να επιλέξεις για κάθε δωμάτιο μια καλή ιδέα είναι να σκεφτείς την ιδιότητα του χώρου του κάθε δωματίου. Για παράδειγμα χώροι διασκέδασης όπως το σαλόνι λειτουργούν καλύτερα με πιο θερμές απόχρώσεις ενώ αντίθετα σε χώρους πιο μοναχικούς που απαιτούν την συγκέντρωσή μας όπως το γραφείο, οι ψυχρές αποχρώσεις ταιριάζουν καλύτερα.

Όποιο χρώματα και να επιλέξεις για οι Ελαιοχρωματισμοί και οι δουλειά ενός σωστού επαγγελματία που θα ακούσει τις ανάγκες σου και θα έχει μια ανοιχτή επικοινωνία μαζί σου θα σου προσφέρει σίγουρα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συμπλήρωσε τη
Φόρμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ