Ελαιοχρωματισμοί: Πως να ανανεώσεις την εμφάνιση του εξοχικού σου με ένα φρέσκο βάψιμο-Loypochrom
Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν σιγά σιγά στο τέλος τους. Μαζί του έρχεται ο καιρός να αποχαιρετίσουμε όσοι τυχεροί έχουμε την ευκαιρία να τη βιώσουμε τη χαλαρή ζωή στο εξοχικό. Όμως το να είσαι ιδιοκτήτης ενός δεύτερου σπιτιού πέρα από την ευκαιρία να ξεφύγεις πότε πότε από το άγχος και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας έχει και τις ευθύνες του. Η συντήρηση ενός εξοχικού είναι μεγάλη υπόθεση. Χρειάζεται καθάρισμα και ξεσκόνισμα κάθε φορά που το επισκέπτεσαι για να διώξεις την κλεισούρα. Επίσης χρειάζεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα βάψιμο. Ιδιαίτερα καλοκαιρινά εξοχικά που βρίσκονται κοντά σε θάλασσα φαινόμενο πολύ συχνό στη χώρα μας, το βάψιμο είναι μια απαραίτητη διαδικασία. Πως θα ξέρουμε ότι έχει έρθει η ώρα για βάψιμο. Όταν δούμε τους τοίχους να έχουν ξεφτίσει και το χρώμα να κιτρινίζει ένα βάψιμο είναι μια επίγουσα υπόθεση.
Αν έχεις ξυλινους τοίχους καλό είναι πριν ξεκινήσεις το βάψιμο να καθαρίσεις τις επιφάνειες όσο καλύτερα μπορείς. Αφαίρεσε ότι τυχόν μούχλα, βρωμιά ή χώμα έχει απομείνει από τα προηγούμενα χρόνια.
Αφότου καθαρίσεις το ξύλο άμα είναι ακόμη σε όχι και τόσο καλή κατάσταση καλό είναι να το τρίψεις. Και μη ξεχάσεις να αφαιρέσεις ότι τυχόν σκόνη έχει απομήνει απο το τρίψιμο του ξύλου.
Μη ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις κολλητική ταινία βαφής για τις γωνίες του τοίχου ώστε να εξασφαλίσεις ότι η μπογιά θα περιοριστεί στο τοίχο και δε θα περάσει στα παράθυρα
Μη ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις σεντόνια, σακούλες η οτιδήποτε έχεις στη διάθεσή σου ώστε να μη μεταφερθεί καθόλου μπογιά σε επιφάνειες του εξοχικού σου είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά που δε σκοπεύεις να βάψεις.
Χρησιμοποίησε ένα λεπτό πινέλο για να βάψεις πιο λεπτομερείς και μικρές επιφάνεις όπως για παράδειγμα τις γωνείες και και τις άκρες των παραθύρων και ένα παχύτερο ρόλερ για τη κύρια επιφάνεια του τοίχου. Προσπάιηε να μην βάλεις υποερβολική ποσότητα χρώματος στο πινέλο σου ή στο ρόλερ σου και βάφε προς την ίδια κατεύθυνση όπως και η υφή του τοίχου.
Προσπάθησε όσο μπορείς να κρατήσεις τους χρόνους που προτείνονται για τη βαφή που θα χρησιμοποιήσεις. Συχνά η βαφή που χρησιμοποιούμε για τους εξωτερικούς τοίχους σκληρίνει με τα χρόνια ώστε να προστατεύσει το εξοχικό σου ενάντια σε διάφορες καιρικές συνθήκες οπότε μπορεί να διαπιστώσεις ότι είναι καλύτερο να μην περιμένεις μεγάλο χρονικό διάστημα πριν το επιστρώσεις.
Ανάλογα με το τελείωμα που επιθυμείς και αν το καινούργιο χρώμα με το οποίο βάφεις είναι διαφορετικό από το παλιό ίσως διαπιστώσεις ότι 2 επιστρώσεις δεν είναι αρκετές. Συχνά όταν έχουμε αρκετά διαφορετικά χρώματα ως πριν και μετά όπως για παράδειγμα απαλό πράσινο και βαθύ μπορντό 3 επιστρώσεις τουλάχιστον μπορούν να δώσουν ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
Τώρα έχεις στη διάθεσή σου έναν απλό οδηγό για το πως να βάψεις το εξοχικό σου με ελαιοχρωματισμοί. Όπως φυσικά διαπίστωσες το βάψιμο είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Η καλύτερη λύση αν δεν έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεση σου η εμπιστοσύνη στις ικανότητες σου να διαλέξεις μια σειρά από ειδικούς που θα σου εγγυηθούν το επιθυμητό αποτέλεσμα

Συμπλήρωσε τη
Φόρμα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ