Όταν πρόκειται για την επιλογή μιας χρωματικής παλέτας για τους τοίχους σας, δεν υπάρχει απάντηση που να ταιριάζει σε όλους. Ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις και γούστα και οι καλύτεροι συνδυασμοί χρωμάτων για  τοίχους διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Υπάρχουν όμως κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιες αποχρώσεις είναι κατάλληλες για το χώρο σας.

Οι περισσότεροι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συνιστούν να ξεκινήσετε με μια ουδέτερη βάση. Τα ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, το μπεζ, το καφέ και το γκρι, είναι διαχρονικά και μπορούν να λειτουργήσουν ως εξαιρετικό σκηνικό για κάθε δωμάτιο. Το βάψιμο των τοίχων σας σε λευκό χρώμα θα βοηθήσει να φανεί ο χώρος πιο ανοιχτός και ευάερος, ενώ η προσθήκη πιο διακριτικών αποχρώσεων του γκρι, του μπεζ ή του καφέ θα συμβάλει στη δημιουργία μιας άνετης και ηρεμιστικής ατμόσφαιρας. Μόλις επιλέξετε την ουδέτερη βάση σας, μπορείτε να αρχίσετε να εισάγετε κάποιο χρώμα στο μείγμα.

Αν θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα σχετικά υποτονικά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε δύο έως τρεις αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας σε ένα ανοιχτό γκρι και στη συνέχεια να προσθέσετε λίγο μεσαίο γκρι για αντίθεση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε στρώσεις αποχρώσεων του ίδιου χρώματος για μια πιο σταδιακή μετάβαση.

 Αν αναζητάτε κάτι πιο φωτεινό, δοκιμάστε να συνδυάσετε δύο χρώματα που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο στον χρωματικό κύκλο. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε έναν κίτρινο τοίχο με ένα ναυτικό μπλε τοίχο έμφασης ή έναν ροζ τοίχο με έναν πετρόλ τοίχο έμφασης. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων δημιουργεί μια δυναμική και ζωντανή ατμόσφαιρα, διατηρώντας παράλληλα μια συνεκτική εμφάνιση.

 

 Τέλος, μη φοβάστε να πειραματιστείτε με τολμηρά χρώματα. Ο συνδυασμός φωτεινών χρωμάτων, όπως το πορτοκαλί και το πράσινο ή το μοβ και το κίτρινο, μπορεί να δημιουργήσει μια διασκεδαστική και ενεργητική ατμόσφαιρα. Απλά θυμηθείτε να διατηρήσετε την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου σας σχετικά ήπια, ώστε τα χρώματα να μην γίνονται συντριπτικά. Όποιον συνδυασμό χρωμάτων και αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας στυλ και δημιουργεί έναν χώρο που θα αγαπήσετε. Με κάποιο προσεκτικό σχεδιασμό και προσεκτική εξέταση, μπορείτε να δημιουργήσετε την τέλεια παλέτα χρωμάτων τοίχου για το σπίτι σας.

Συμπλήρωσε τη
Φόρμα

One thought on “Συνδυασμοί χρωμάτων για τοίχους

  1. Pingback: Χρωματικοί Συνδυασμοί για Τοίχους - Loypochrom

Comments are closed.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών μας, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ